loading
Indiferent dacă dețineți unul dintre mai multe dispozitive Amazon, probabil că ați auzit de „Alexa”. Dacă dețineți un dispozitiv Amazon, „Alexa” este numele pe care îl apelați atunci când aveți o întrebare. Asistentul virtual Amazon este o voce feminină care vă vorbește conversațional, gata să vă ajute pe o listă de lucruri care crește în fiecare zi. Alexa poate efectua o serie de sarcini simple, cum ar fi redarea de muzică, dar poate fi folosit și pentru controlul gadgeturilor din așa-numita „casă inteligentă”, oferindu-vă posibilitatea de a estompa luminile, de a bloca ușile sau de a regla termostatul, de exemplu.

În timp ce „Alexa” a devenit sinonim cu produse precum Amazon Echo și a reprezentat un punct de vânzare pentru dispozitive precum Amazon Fire TV , nu puteți ieși din casă și mergeți să cumpărați un „Alexa”. Alexa este cumpărat achiziționând un dispozitiv compatibil și puteți începe să vedeți dispozitive Amazon .
Iată o listă:

Cine este sau ce este Alexa?

De unde să cumpărați Alexa

Obțineți Alexa pe Amazon.co.uk

Alexa este pur și simplu numele vocii care iese din difuzoarele activate . Practic, Alexa este pentru Amazon ceea ce este „Siri” pentru Apple. Alexa este o voce pe care o poți pune întrebări și obține răspunsuri, de exemplu: „care este vremea în Roma astăzi?” Alexa a fost integrat în multe servicii Amazon și poate fi utilizat cu produse precum Amazon Echo, Echo Dot, Echo Spot sau Amazon Fire TV.

Din punct de vedere tehnic, ce este mai exact Alexa? Când puneți o întrebare Alexa, ceea ce faceți este să comunicați cu un serviciu bazat pe cloud. Amazon a proiectat Alexa Voice Service (AVS) pentru a simula conversații reale: „Alexa” este pur și simplu „cuvântul de veghe” care avertizează serviciul să înceapă să-ți asculte vocea.

Iată cum Amazon descrie Alexa Voice Service pe paginile sale de ghid pentru dezvoltatori: „Alexa Voice Service (AVS) este serviciul inteligent Amazon de recunoaștere a vorbirii și de înțelegere a limbajului natural care vă permite să activați vorbirea pe orice dispozitiv conectat care are microfon și difuzor. "

În timp ce Alexa este numele oficial al asistentului vocal Amazon, puteți schimba cuvântul declanșator în „Amazon” sau „Echo”. Acesta este un lucru util, mai ales dacă numele dvs. sau numele partenerului dvs. este Alexa. De exemplu, am avut probleme cu fiul meu Alessandro, pe care îl numesc de obicei cu denumirea prescurtată „Alessà” și adesea îl aud pe Alexa răspunzând că nu poate înțelege comanda.

De ce se numește Alexa?

Pentru că se numește Alexa

Obțineți Alexa pe Amazon.co.uk

Apple are Siri. Google Home are Asistentul Google, care „se trezește” când spui „OK, Google”. Și Amazon are Alexa. Dar de ce? Numele „Alexa” a fost ales din câteva motive. În primul rând, numele „Alexa” amintește de Biblioteca din Alexandria, care în trecut a încercat să adune toate cunoștințele umane. Amazon încearcă să facă același lucru. Se presupune că Alexa este o sursă nesfârșită de informații. Mai practic, serviciul a fost numit Alexa deoarece conține sunetul neobișnuit al „X”. Deoarece acest serviciu este activat prin voce, Amazon a dorit să aleagă un nume care să nu se confunde cu alte cuvinte care ar putea trezi accidental dispozitivul - ca și mine cu fiul meu.

Unde poate fi folosit Alexa?

Unde puteți folosi Alexa

Obțineți Alexa pe Amazon.co.uk

Pentru a utiliza Alexa, veți avea nevoie de un dispozitiv care să integreze tehnologia vocală. Aceasta înseamnă de obicei un dispozitiv Amazon, cum ar fi un Echo. Cu toate acestea, asistentul virtual Amazon a fost integrat în unele sisteme terțe. Alexa a fost, de asemenea, utilizat în multe dispozitive pentru automatizarea casei (casa inteligentă).

Iată o listă a dispozitivelor inteligente pentru casă compatibile Alexa.

Ce poate face Alexa?

Ce poate face Alexa

Obțineți Alexa pe Amazon.co.uk

Lista de comenzi pe care Alexa le poate înțelege pare să crească în fiecare zi. Amazon numește aceste „abilități” și acum puteți chiar să vă creați propriile abilități prin Amazon Blueprints. Numărul de sarcini pe care le poate face Alexa este în mod clar mai mult decât putem enumera în acest articol, dar iată câteva dintre preferatele noastre:

  • Găsiți și spuneți rețetele preferate.
  • Citește o carte
  • Primiți programe de filme sau programe sportive.
  • Comandați pizza și găsiți restaurante în apropiere.
  • Urmăriți livrările dvs. Amazon.

Alexa are acum și capacitatea de a seta așa-numitele „rutine”, adică de a asocia mai multe acțiuni unei singure comenzi. De exemplu „Alexa, noapte bună” - poate să stingă luminile, să-ți închidă ușa, să oprească alarma și să seteze aparatul de cafea să se aprindă la o anumită oră.

Amazon adaugă noi funcții Alexa aproape în fiecare zi, cu mai multe abilități și compatibilitate cu dispozitivele. Dacă doriți să aflați mai multe despre Alexa, tot ce trebuie să faceți este să întrebați „Alexa, ce este nou pentru dvs.?” Și va fi fericită să o împărtășească.

Produse de la