loading












































Cele mai bune notebook-uri student: Ghid de cumpărare

Sunteți un student È™i de multe ori trebuie să utilizați computerul pe drum, pentru diverse nevoi. Din acest motiv, te-ai gândit să cumperi un notebook, darnu È™tii unde să te uiți, cât să cheltuieÈ™ti È™i la ce marcă să ținteÈ™ti. Pe scurt, aveți nevoie de sfaturi cu privire la acest lucru È™i te-ai gândit bine pentru a face o căutare online pentru a risipi îndoielile dumneavoastră. Am ghicit? Atunci aÈ™ spune că ai ajuns la locul potrivit la momentul potrivitȚ

În ghidul de astăzi, de fapt, voi explica în detaliu care sunt cele mai bune caiete pentru studenți. În special, voi efectua o examinare a tuturor componentelor majore care sunt într-un laptop (un alt termen prin care notebook-uri sunt definite, care este, laptop-uri), oferindu-vă cu toate indicațiile de care aveți nevoie pentru a face achiziția cu înțelepciune. În plus, nu va fi loc pentru sfatul meu cu privire la modelele de a cumpăra, care este, cele pe care le consider cele mai valabile pentru un student. Pe de altă parte, am fost, de asemenea, acolo È™i È™tiu cât de dificilă poate fi alegerea, având în vedere numărul de modele de pe piață.

Ce spui? Sunteți gata să se mute în lumea de laptop-uri pentru studenți- friendly? În opinia mea, da, din moment ce ați ajuns atât de departe È™i vă par deosebit de motivați în care doresc să facă alegerea ta. Haide, atunci, tot ce trebuie să faceți este să ia ceva timp pentru tine, a lua confortabil È™i urmați instrucțiunile de mai jos, care vă va duce direct la scopul tau. Acestea fiind spuse, nu mai am nimic de făcut, dar vă doresc o bună citit È™i vă doresc un mare noroc cu cariera ta È™coalăȚ

Cele mai bune laptop-uri student: Ghid de alegere

Înainte de a raporta ceea ce, în opinia mea, sunt cele mai bune notebook-uri student,cred că ați putea fi interesat să aflați mai multe despre care sunt principalele aspecte să ia în considerare atunci când cumpără un laptop. Mai jos veți găsi toate indicațiile necesare.

Format

Formati Notebook studenti

Chiar înainte de caracteristicile tehnice, este în valoare de a lua o privire la formatul de laptop pe care doriți să cumpere. Contrar a ceea ce s-ar putea crede, acest aspect este foarte important È™i poate afecta în special confortul oferit de laptop. Nu este doar o chestiune de dimensiune È™igreutate, dar, de asemenea, de experiență de utilizare. Un notebook tradițional poate fi puternic, dar poate să nu ofere acelaÈ™i confort ca un 2-în-1, care vă permite, de asemenea, să fie utilizat ca o tabletă. Prin urmare, este bine să acorde o atenție la acest aspect: mai jos veți găsi toate detaliile cu privire la principalele formate de laptop-uri disponibile pe piață.

  • Notebook-uri sau laptop-uri: laptop-uri clasice, cele cu închideri shell considerat standard de către mulți oameni. Există nenumărate modele foarte diferite unele de altele, iar piața oferă soluții pentru toate bugetele. În trecut, diferența dintre notebook-uri È™i laptop-uri a fost legată de dimensiune, aÈ™a a fost folosit pentru a indica primul în acest fel, din cauza portabilitatea lor excelentă, în timp ce acestea din urmă au fost numite astfel ca modele mai mari. Până în prezent, nu se face nici o distincție între notebook-uri È™i laptop-uri,deoarece aceÈ™ti termeni sunt folosite aproape ca sinonime.
  • Ultrabook: caracteristica lor specifică constă în dimensiunea foarte mică. Cu toate acestea, organismul are un factor de formă similar cu cel al laptop-uri tradiționale, deoarece există închidere coajă. Corpul în mod clar nu reuÈ™eÈ™te să dețină aceleaÈ™i componente ca un notebook mai mare. În unele cazuri, procesoarele de joasă tensiune sunt implementate pentru a reduce consumul de căldură È™i dispersia. De obicei, aceste laptop-uri folosesc materiale rafinate,de la aliaje de aluminiu la magneziu. În general, prețul pentru a lua acasă un ultrabook este mai mare decât cea a unui laptop tradițional.
  • DetaÈ™abil (2-în-1): acestea sunt numite în acest fel, deoarece acestea sunt un fel de cale de mijloc între lumea de notebook-uri È™i cea a tabletelor. Ele constau din două părți, ecranul are, de obicei, toate componentele necesare pentru funcționarea computerului, în timp ce cea a tastaturii integrează toate porturile USB pentru extinderea de stocare È™i conectarea dispozitivelor externe. Cele două părți pot fi unite È™i utilizate ca un laptop tradițional, dar ecranul se poate desprinde È™i utiliza ca È™i ar fi o tabletă, datorită ecranului tactil.
  • Decapotabile (2-în-1): laptop-uricunoscute pentru flexibilitatea lor. De fapt, ecranul poate fi rotit la 360 de grade È™i este touch-screen. Aceasta înseamnă că aveți posibilitatea să stocați tastatura în partea din spate a blocnotesului È™i să utilizați blocnotesul ca È™i ar fi o tabletă. Desigur, această soluție oferă, de asemenea, utilizatorului cu alte posibilități, ar fi modul cort proiectat în principal pentru redarea conținutului multimedia.
  • MacBook:Dacă auziți acest termen, nu înseamnă că vorbim despre un notebook care este diferit din punct de vedere tehnic de celelalte. Vorbim pur È™i simplu despre laptop-uri Apple,care au sistemul de operare macOS proprietar È™i nu windows clasic. În rest, însă, acestea nu au caracteristici speciale, nici prin funcționalitate, nici prin factor de formă, în comparație cu notebook-urile altor mărci. Prețul cerut pentru a lua acasă aceste produse este mare, dar acestea sunt laptop-uri studiate până la cel mai mic detaliu È™i construit cu materiale valoroase. A nu se subestima, de asemenea, marca, acum cunoscut peste tot în lume.
  • Chromebook: acest termen este utilizat de laptopurile care utilizează sistemul de operare Chrome OS. Acesta din urmă este într-un fel mai aproape de lumea dispozitivelor mobile decât de cea a PC-urilor, deoarece se bazează în principal pe gama de servicii oferite de aplicațiile Google È™i Android. De obicei, Chromebook-urile sunt ieftine È™i răspund celor care nu au nevoi speciale È™i poate doar să navigheze pe web È™i să gestioneze documente.

Display

Display Notebook

È risaputo che uno studente ha la necessità di scrivere e leggere molto, così come di guardare grafici, video e molti altri contenuti multimediali. Per questo motivo, scegliere un notebook con un buon display e che abbia anche delle dimensioni adatte alle proprie esigenze, è di fondamentale importanza. Parlando della risoluzione, solitamente è bene mantenersi sul Full HD (1920 x 1080 pixel), ovvero una via di mezzo tra la semplice HD (1366 x 768 pixel o 1280 x 720 pixel) e l’Ultra HD 4K (3840 x 2160 pixel). La prima non basta per vedere come si deve i contenuti multimediali, mentre la seconda è spesso esagerata per gli utilizzi che può farne uno studente. Per quanto riguarda invece le dimensioni dello schermo, che vanno da circa 10 pollici a un massimo di 18 pollici, è tutta questione di preferenze.

Unii ar putea prefera un ecran mare pentru a vedea videoclipurile cel mai bine È™i pentru a gestiona operațiunile care necesită mai multă precizie, în timp ce altele ar putea dori să se concentreze totul pe portabilitate. Este de obicei bine să nu meargă dincolo de 15 inci,ca un student încă mai are nevoie de multe ori pentru a pune laptop-ul în rucsac. Un alt lucru: nu face greÈ™eala de a gândi că dimensiunea È™i rezoluția sunt întotdeauna conectate: acest lucru nu este adevărat È™i puteți găsi notebook-uri cu ecran mare de rezoluție mică. Pe scurt, să fie atent È™i să evalueze toate opțiunile de bine. Mai jos veti gasi dimensiunile clasice ale ecranului oferite de piata laptopului.

  • 10 la 12inch: de multe ori acestea sunt convertibile sau detaÈ™abile, laptop-uricare sunt de obicei menționate ca 2-în-1,deoarece acestea pot fi folosite atât ca notebook-uri È™i tablete. Vorbim despre modele uÈ™or de transportat,care au adesea o greutate redusă È™i pot fi uÈ™or stocate în rucsac. Pune pur È™i simplu, vorbim de laptop-uri hibride, care au, de obicei, Windows. Performanța nu este, în general, cel mai bun, dar cu siguranță această soluție poate fi foarte util pentru acest tip de student care nu are nevoie pentru a efectua acțiuni deosebit de exosive în termeni de resurse.
  • 13 la 14 inch:mulți cred că acestea sunt dreptul de compromis între portabilitate È™i performanță. O cale de mijloc între decapotabile/detaÈ™abile de 10 sau 12 inchi È™i notebook-uri tradiționale de 15 inchi. Ele nu sunt prea dificil de transportat È™i au adesea caracteristici tehnice care vin aproape de cele oferite de laptop-uri de 15 inch.
  • 15 inch:laptop-uri clasice, care este, cele pe care le vedem de obicei în jurul. Ele sunt cele mai populare de pe piață È™i sunt considerate standard de către mulți oameni, ca dimensiunile ecranului face mai uÈ™or pentru a efectua toate sarcinile necesare, de la gestionarea documentelor la jocuri. Toate acestea nu sunt prea greu de transportat. De obicei, alegeți această soluție, deoarece este, de asemenea, cea care oferă cele mai multe posibilități, deoarece există notebook-uri de 15 inch pentru toate bugetele.
  • De la 17 la 18 inch:deÈ™i acestea nu sunt, de obicei, foarte potrivite pentru un student din cauza portabilitatea lor săraci, este încă bine să vorbim despre existența acestor laptop-uri numite "desktop de înlocuire". După se poate observa din nume, modelele implicate sunt capabile să înlocuiască un PC fix tradițional datorită performanței lor ridicate È™i se adresează în principal celor care doresc să arate spre jocuri sau au nevoi speciale legate de operațiuni care nu acordă compromisuri. Ele pot fi transportate cu greu È™i de multe ori transporta o greutate considerabilă, dar ar putea fi încă o soluție interesantă în anumite contexte.

Hardware

Hardware Notebook Studenti

FiÈ™a de date este, evident, un aspect cheie de a judeca bunătatea unui notebook. DeÈ™i un student nu are de multe ori nevoile unui profesionist È™i, prin urmare, poate fi mulțumit cu chiar mediu / low-end soluții,este încă bine să meargă È™i să înțeleagă care sunt soluțiile oferite de piață pentru a putea urmări pentru cel mai bun laptop posibil. Pe de altă parte, viteza de execuție a aplicațiilor, porturile disponibile,prezența camerei web È™i autonomia depind decomponentele interne,doar pentru a menționa câțiva parametri pe care un student ar trebui să ia în considerare atunci când cumpără un laptop. Mai jos veți găsi toate indicațiile cu privire la componentele care trebuie luate în considerare.

  • CPU (procesor): Dacăar fi să folosesc câteva cuvinte pentru a descrie această componentă, aÈ™ spune că este creierul computerului. Activitățile sale sunt, de fapt, cele legate de calculele È™iprelucrarea datelor prin intermediul unităților de calcul numite nuclee. Laptop-uri de pe piață, de obicei, integra un procesor multi-core, de multe ori Quad-Core (de exemplu, un SoC care are 4 unități de calcul la dispoziția sa). Cu toate acestea, există, de asemenea, alte soluții pe piață, de la Octa-Core la Six-Core. Unitățile de calcul funcționează de obicei la frecvențe egale, exprimate în GHz. Se poate întâmpla, de asemenea, cu toate acestea, că există procesoare care au unități de calcul care funcționează la frecvențe diferite. În orice caz, ceea ce ne interesează este că aceste frecvențe reprezintă puterea brută a fiecărei unități a procesorului. În plus, cu cât este mai mare numărul de nuclee,cu atât este mai mare capacitatea de a opera cu mai multe sarcini în acelaÈ™i timp. Piața procesorului a fost mult timp în primul rând în mâinile a două companii, Intel È™i AMD. Mai jos veți găsi principalele familii cpu.
    • Intel Core i3/i5 È™i SERIA AMD A:Acestea sunt cele mai utilizate procesoare pentru laptop-uri mid-range. Ele sunt văzute ca o tabletă mare, datorită raportului lor bun de performanță la consum. Pentru a vă între aceste procesoare, trebuie să È™tiți că procesoarele Intel Core i3 sunt mai ieftine decât Core i5s, dar nucleele oferă performanțe mai mari.
    • Intel Core i7/i9 È™i AMD Ryzen: concepute pentru cei care doresc cu adevărat să vizeze pentru parteade sus, aceste procesoare constituie capătul înalt al pieței È™i de a garanta utilizatorului tot ceea ce caută în termeni de performanță. Este greu să vă oferim o regulă de aur pentru a alege dintre aceste procesoare, dar trebuie să È™tiți că procesoarele Intel sunt de obicei lăudate pentru performanță È™i consumul de combustibil, în timp ce AMD SoCs sunt apreciate în special pentru costurile lor reduse.
    • Intel Celeron / Pentium È™i AMD E Series:Construit pentru a satisface nevoile celor care nu îÈ™i pot permite prea mult pentru un laptop, aceste procesoare sunt montate pe notebook-uri care nu costa prea mult È™i de multe ori efectua sub medie. Cu toate acestea, procesoarele sunt încă "calibrate" pentru a putea implementa cele mai comune operațiuni,de la simpla navigare pe web la rularea programelor care sunt mai puțin solicitante de resurse.
    • Intel Atom sau AMD Micro:Dacă aveți nevoie de autonomiede un anumit tip, ar trebui să aruncăm o privire la laptop-uri care monta aceste procesoare. De fapt, accentul lor este pe economisirea energiei È™i, de obicei, acestea sunt soluții interesante pentru cei care de multe ori nu au o priză de putere disponibile în timpul zilei.
    • Intel Core mUn compromis între performanță È™iautonomie, un fel de mijloc între atomii de intel È™i nucleele intel. Ei consumă puțin È™i au performanțe bune toate în toate. Laptop-uri cu aceste procesoare poate fi cu siguranță de interes pentru un student.
    • ArhitecturaARM nu este o realitate nouă pentru electronică È™i informatică. În acest caz, însă, doar în ultimii ani cele mai importante branduri au decis să folosească această familie de microprocesoare nu numai în smartphone-uri sau tablete, ci È™i în notebook-uri. Caracteristica lor este de a efectua toate funcțiile (chiar È™i cu performanță ridicată) cu consum redus de energie electrică. Un avantaj care le face potrivite pentru utilizarea pe notebook-uri ultra-subțiri (în unele cazuri, chiar È™i fără un sistem de disipare fanless), dar, de asemenea, pe computere desktop. Implementarea acestor cipuri mai răsunător pe computerele sale a fost Apple, cu cipurile sale Apple Silicon (de exemplu, M1), capabile să ofere performanțe superioare multor procesoare Intel È™i AMD cu un consum de energie semnificativ mai mic. SoC ARM sunt, de asemenea, prezente în unele produse cu Windows È™i sunt destinate să fie mai multe È™i mai multe protagoniÈ™ti ai pieței. Cu toate acestea, cu software-ul dedicat necesar, programele scrise pentru procesoarele X86-X64 rulează în emulare, cu posibile scăderi de performanță.
  • GPU: Numit un procesor vizual,aceasta este componenta care este utilizat pentru a finaliza toate procesarea grafică. În multe laptop-uri, GPU-urile sunt integrate în acelaÈ™i pachet de procesoare, dar dacă aveți nevoi speciale, în special în ceea ce priveÈ™te jocurile, modelarea 3D, editarea video sau editarea foto high-end, ar trebui să indicați spre o placă video dedicată (cu propria memorie RAM). Soluțiile integrate sunt bune în multe cazuri, deoarece sunt ieftine È™i consumă mai puțin, dar plăcile încorporate oferă mai multă putere È™i sunt capabile să ruleze aplicații mai grele. Principalii producători de plăci video dedicate sunt AMD È™i Nvidia.
  • RAM:este memoria volatilă în cazul în care datele sunt temporar "stocate" pentru a fi utilizate de către computer atunci când este necesar. Generalizând, un notebook cu mai multe RAM este capabil să deschidă mai multe aplicații în acelaÈ™i timp, fără probleme de performanță. Desigur, acest lucru nu înseamnă că aveți nevoie doar de o mulțime de memorie de acest tip pentru a avea un laptop puternic, dar încă mai trebuie să aibă un procesor care se poate ocupa de volumul de muncă. O valoare standard care poate merge bine este de 8GB,dar dacă aveți restricții de buget special È™i nu trebuie să facă utilizări avansate ale laptopului, s-ar putea rezolva pentru 4GB, de asemenea.
  • StocareDispozitive de stocare nevolatile,care sunt amintiri în care computerul salvează toate datele care rămân accesibile chiar È™i după repornirea blocnotesului. Mai jos veți găsi toate indicațiile necesare cu privire la diferitele tipuri de stocare.
    • SSD: cele mai rapide amintiri. O unitate solid-state poate face ca programele È™i sistemul de operare să se încarce mai rapid pe laptop. Îmbunătățiri peste un hard disk comun sunt adesea simțit, ca multe utilizarea SSD-uri pentru a "revitaliza" PC-uri vechi. Vorbim, de asemenea, despre unități silențioase care pot rezista la È™ocuri mai mult. În mod clar prețul este mai mare, cu aceeaÈ™i capacitate, decât cea a hard disk-uri obiÈ™nuite. Nu subestimați existența diferitelor tipuri de SSD. PCIes (adesea în format M.2)sunt, în general, mai rapide, în timp ce SATA III este mai lent, deÈ™i performanța lor rămâne excelentă.
    • eMMCC:acestea sunt amintiri flash,care este, cele pe care le-am învățat despre în principal cu stick-uri USB È™i carduri SD. Ele sunt utilizate în principal în notebook-uri entry-level,în acele modele ieftine, care sunt achiziționate de către cei care nu au un buget mare. Performanța este în gama medie/joasă È™i este mai mică decât cea oferită de SSD-uri. În ciuda acestui lucru, costul redus face, de obicei, această memorie o soluție atractivă.
    • Hard disk:dragi vechi discuri mecanice tradiționale,mai bine cunoscut sub numele de "hard disk-uri". Ele nu sunt în măsură să suporte comparație în termeni de viteză cu unități de solid-state, dar ei au adesea un cost scăzut, care ar putea face încă le interesante. Aspectul principal pentru a viziona afară pentru în acest caz este viteza de rotație a discurilor,care de obicei variază de la aproximativ 5400 la 7200 rpm. Banally, cu cât este mai mare această valoare, cu atât sunt mai mari vitezele de citire È™i scriere. Pentru a vă da un exemplu concret, programul de încărcări cu un hard disk de 7200 rpm poate fi mai rapid decât cele garantate de un hard disk de 5400 rpm.
  • Batteria: il componente che consente di utilizzare il portatile anche quando non è collegato alla presa di corrente. La classificazione viene effettuata tenendo in considerazione il numero di milliampereora (mAh) e di celle di cui dispone. È importante notare che l’autonomia dipende molto anche dal portatile, visto che sul mercato sono presenti innumerevoli componenti hardware e spesso è anche l’ottimizzazione software a fare la differenza. In parole povere, non pensare che la stessa batteria duri il medesimo tempo in tutti i notebook. Tuttavia, generalizzando, possiamo dire che più è alto il numero di mAh, maggiore è la durata di un sistema. In alcuni, le specifiche della batteria possono essere indicate in Wh e in V. Per risalire ai mAh, devi quindi dividere i Wh per i Volt e moltiplicare il risultato per 1000.
  • Porte: parlando di connettività, i laptop presenti sul mercato possono avere una miriade di configurazioni diverse. In genere, le porte che sono quasi sempre presenti sono quelle USB, che si trovano nel formato classico (USB A, quello delle chiavette) oppure in altri più compatti (microUSB, miniUSB o USB Type-C, di cui avrai probabilmente sentito parlare in campo smartphone). Esistono poi degli standard legati alla velocità di trasferimento massima dei dati. Per farti un esempio concreto, le porte USB 3.1 di seconda generazione sono in grado di trasferire dati fino a 1250 MB/sec, mentre quelle USB 2.0 arrivano fino a 60MB/sec. Come puoi intuire, la differenza è netta ed è quindi il caso di dare un’attenta occhiata anche a queste specifiche. Per il resto, spesso nei notebook si trovano le porte Ethernet (Fast Ethernet da 100 Mbps o Gigabit Ethernet da 1 Gbps) per connettere il portatile a una rete via cavo, e le HDMI e/o DisplayPort, che servono per la connessione a un monitor esterno. Per quanto riguarda invece la connettività wireless, quindi il collegamento a una rete senza fili, fai attenzione al fatto che il notebook supporti il Wi-Fi 802.11 (n o ac, anche dual band con supporto alle frequenze 2.5 e 5GHz) e il Bluetooth. Alcuni portatili di fascia alta, come i MacBook di Apple, dispongono di porte Thunderbolt 3 che hanno la classica forma dell’USB-C ma possono essere usate per gli scopi più svariati: per ricaricare il computer, per connettere unità di memoria esterne e trasferire dati ad altissima velocità, per collegare il computer a display esterni e altro ancora.
  • Altri componenti: a differenza di un PC fisso, un portatile è un dispositivo a “360 gradi”. Per questo motivo, è molto importante fare attenzione anche alla tastiera, dato che quest’ultima può disporre di tasti ad isolameccanici (adatti principalmente al gaming) o a membrana e può avere o meno la retroilluminazione. Da non sottovalutare la presenza della webcam (utile, ad esempio, per effettuare videochiamate), di un drive ottico e di un card reader per la lettura e la scrittura di schede SD.
  • Materiali: la solidità costruttiva è molto importante ed è un fattore da tenere in considerazione se si vuole acquistare un portatile duraturo. D’altronde, un notebook di uno studente può andare incontro a spiacevoli inconvenienti ed è quindi bene prendere le dovute precauzioni. In particolare, devi sapere che i portatili possono utilizzare materiali differenti per la scocca e il guscio del display. Solitamente, i modelli meno costosi fanno uso del policarbonato. Quest’ultimo è un materiale meno resistente e poco piacevole al tatto rispetto all’alluminio o alle leghe metalliche che si trovano invece nei notebook di fascia più alta.

Sistema operativo

sistema operativo notebook studenti

Il sistema operativo è il software che si interfaccia all’hardware per far funzionare tutto come si deve. Si tratta di uno dei parametri più importanti su cui basare la propria scelta in termini di notebook. Infatti, uno studente ha bisogno di utilizzare dei programmi che spesso sono standard per tutte le scuole. Questo significa che difficilmente ci si può allontanare da portatili che dispongono di Windows o al massimo di macOS. Conta che una buona percentuale dell’esperienza utente dipende dall’OS, visto che l’hardware potrebbe essenzialmente fare da fermacarte senza di esso. Giusto per farti un esempio concreto, nel bel mezzo della la miriade di compiti svolti dal sistema operativo, la gestione dei driver per sfruttare le periferiche viene effettuata proprio dall’OS. I sistemi operativi presenti sul mercato hanno differenze importanti, dai programmi compatibili all’interfaccia. Certo, ovviamente esistono degli aspetti comuni, come il supporto ai file “standard” (ad esempio i JPG per le foto o gli AVI per i video), ma devi tenere bene a mente che le differenze sono parecchie. Di seguito trovi tutti i dettagli in merito ai sistemi operativi presenti sul mercato.

  • Windows: la soluzione più diffusa sul mercato. Uno studente va sul sicuro con il sistema operativo di Microsoft, visto che implementa tutte le funzionalità di cui un utente di questo tipo ha bisogno. Le applicazioni più popolari sono compatibili e Windows 10 è ormai preinstallato nella maggior parte dei portatili. Fai attenzione all’edizione Modalità S del sistema operativo di Microsoft, visto che permette di installare solo le applicazioni scaricate dal Microsoft Store e potrebbe quindi limitarti da questo punto di vista.
  • macOS: disponibile solamente sui MacBook, è il sistema operativo ufficiale di Apple. Offre quasi tutto quello di cui si potrebbe aver bisogno “out-of-the-box”, è compatibile con molte applicazioni popolari (es. Office e la suite Adobe), ma alcuni software specifici disponibili per Windows potrebbero non essere disponibili (forzando l’utente alla virtualizzazione o all’installazione in dual boot del sistema operativo Microsoft). È apprezzato dagli studenti che amano la facilità d’uso e hanno a disposizione un certo budget per potere acquistare i portatili della società di Cupertino.
  • ChromeOS: il sistema operativo che si trova sui Chromebook. Il suo focus è rivolto principalmente al cloud e le principali applicazioni disponibili sono quelle classiche offerte da Google. Potremmo dire che si tratta di un OS che si avvicina per certi versi più al mondo dei dispositivi mobili piuttosto che a quello dei computer, ponendosi in mezzo tra le due tipologie di prodotti. Ti consiglio di informarti bene su quali sono le possibilità offerte da ChromeOS prima di acquistare un portatile con questo sistema operativo.
  • Android: cel mai bine cunoscut pentru utilizarea sa în domeniul smartphone-urilor, sistemul de operare al robotului verde a aterizat acum pe o multitudine de dispozitive, inclusiv laptopuri. Pe de altă parte, este un sistem de operare foarte personalizabil È™i unii producători s-au gândit, prin urmare, de a folosi în această piață, de asemenea. Principalele aplicații compatibile sunt cele disponibile în Magazinul Google Play,la fel ca în cazul dispozitivelor mobile. Înainte de a continua cu achiziționarea, prin urmare, vă recomandăm să aruncați o privire la parcul de software. În multe cazuri, puteți instala aplicații pentru Android È™i pe ChromeOS.

Cele menționate sunt principalele soluții de pe piață, dar s-ar putea găsi, de asemenea, te în fața laptopurilor care citesc FreeDOS. Ei bine, acest lucru este destul de rar, dar È™tiu doar că notebook-uri care sunt indicate în acest fel nu au nici un sistem de operare pre-instalat. Acest lucru înseamnă că trebuie să procedați manual în alegerea È™i configurarea sistemului de operare. Prin urmare, aceste produse sunt destinate utilizatorilor cu experiență care ar fi putut face deja acest lucru în trecut. De obicei, cu aceste produse puteți economisi bani, dar vă recomandăm să ia în considerare doar această opțiune, dacă sunteți cu adevărat sigur ce faci.

Ce blocnotes pentru studenți să cumpărați

După ce a intrat în detaliu despre care sunt principalii parametri să ia în considerare atunci când doriți să cumpărați un notebook student valabil, aÈ™ spune că sunteți gata să cunoască modelele de pe piață pe care am prefera, în general. În orice caz, nu trebuie să uitați sfatul pe care vi l-am dat mai devreme, deoarece încă vorbim despre aspecte legate de gusturile È™i nevoile personale. Mai jos veti gasi cele mai valabile produse impartite in funcție de gama de prețuri.

Miglior portatile per studenti economico (meno di 300 euro)

Dacă nu aveți un buget mare È™i aveți nevoie doar de un laptop care poate pur È™i simplu să pună în aplicare sarcini comune de zi cu zi,s-ar putea gândi la cotitură la unul dintre produsele pe care le găsiți mai jos. Nu cred că, cu toate acestea, că vă confruntați cu produse de calitate excelentă de construcție sau capabil să se rotească programe avansate în mod corespunzător.

Acer Chromebook 314 CB314-1H-C2W1

Notebook Acer

Încep cu a vă sugera primul notebook care, în opinia mea, nu poate fi, dar luate în considerare pentru un student în special pentru prețul său foarte accesibil. Vorbesc despre Acer Chromebook 314 CB314-1H-C2W1 care, după veți fi înțeles deja este un notebook cu sistem de operare ChromeOS. De aceea, nu vă aÈ™teptați la detalii dizzierly, dar să È™tiți că puteți conta pe optimizareincredible între software È™i hardware. Între timp, notebook-ul este foarte portabil, deoarece are un monitor Full HD de 14 inch de tip IPS LCD care, pe de o parte, îl face uÈ™or de buzunar de dimensiuni, probabil, într-un rucsac, chiar nu prea mare, dar, în acelaÈ™i timp, garantează o bună vizibilitate a conținutului pentru utilizarea de zi cu zi. Procesorul de aici este un Intel Celeron N4000 cu 4GB de 64GB RAM È™i stocare eMMMIC (care poate fi extins), dar dacă È™tiți această lume (dacă nu È™tiți că vă voi spune) È™tiți că pentru un Chromebook nu aveți nevoie pentru a avea puteri incredibile, care apoi, de asemenea, du-te pe cheltuiala bateriei È™i gama care aici este mai mult de 12 ore pe o singură încărcare.

Acer Chromebook 315 CB315-3H-C7JF

Notebook Acer

Având în vedere panorama de notebook-uri pentru studenți È™i continuă să ia în considerare Acer ei nu pot decât săpropună Acer Chromebook 315 CB315-3H-C7JF, care este similar cu cel anterior, dar cu particularitatea de a avea un panou mai mare de 15.6 "È™i, prin urmare, cu o mai mare utilizare pentru vizualizarea conținutului, chiar dacă în acest caz, un pic de portabilitate dispare. Monitorul este întotdeauna IPS LCD matrice, dar, prin urmare, mai mare ca diagonală È™i cu o rezoluție Clasic Full HD. La nivel de hardware nu se schimba prea mult, deoarece aici prea veți găsi un procesor Intel Celeron N4000, care este ajutat să lucreze de la 4 GB de RAM. În timp ce pentru stocare veți găsi o memorie eMMMIC de 64 GB, care poate fi încă extinsă în cazul unei nevoi mai mari de stocare. În rest, se vede o placă grafică Intel UHD 600 încorporată, în timp ce bateria poate depăÈ™i cu uÈ™urință 10 ore la o singură încărcare. Există în mod clar porturi USB-C È™i USB-A clasice, în timp ce greutatea este de numai 1,6 kg.

HP Chromebook X360 12b-ca0010nf

Întotdeauna în această gamă de prețuri pot continua doar să vă sugerez un Chromebook, dar de data aceasta am trece la marca HP. Să ia în considerare există, fără îndoială, acest HP Chromebook X360 12b-ca0010nf că, deÈ™i din policarbonat pentru corpul său are nu numai un design mare, dar, de asemenea, o bună rezistență în a fi un notebook student. Caracteristica principală, după sa menționat, este de a avea ChromeOS ca sistem de operare în timp ce foaia de date vede prezența unui procesor Intel Celeron N4020 cu 4 GB de RAM È™i o memorie de 32 GB de tip eMMCC, care poate fi încă crescut. Ecranul nu este prea lat, dar extrem de confortabil in calatorii pentru ca are o lungime de 12 inch, desi are rezolutie HD de 1366 x 912 pixeli, dar cu o luminozitate buna de 235 nits. Există tot confortul unui laptop pentru conectivitate, inclusiv USB-C, dar, de asemenea, microsd player, precum È™i o baterie care vă poate obține până la 13 ore de utilizare continuă.

HP Chromebook 14a

Ancora Chromebook e ancora HP ma questa volta un notebook con Intel Pentium Silver N5030 con ben 8 GB di RAM e eMMC da 128 GB. Parlo dell’HP Chromebook 14a che utilizza sì il sistema operativo di Google ma dalla sua possiede anche un comparto tecnico sicuramente più importante per avere possibilità di un lavoro anche più importante. Il display non è troppo grande ma comodo per ogni tipo di visualizzazione, da quella lavorativa a quella di puro intrattenimento. Parlo di un display da 14 pollici con diagonale da 35.6 centimetri e con una risoluzione Full HD. Pannello ottimo per ogni tipo di utilizzo grazie anche alla riduzione delle cornici e alla presenza di uno strato antiriflesso. Tra le altre cose c’è qui la presenza di un impianto stereo ottimo realizzato da B&O proprio per l’ascolto di musica o per la visione dei video. E poi c’è uno slot per la MicroSD, una USB-C e ancora il foro per le cuffie. Batteria ottima che permette oltre 10 ore di autonomia.

 

TECLAST F7S

Am vrut, de asemenea, să vă punctul de la TECLAST F7S printre notebook-uri cu siguranță, la un preț scăzut. Aici va trebui să se stabilească pentru un produs cu siguranță un pic mai ieftin în construcții È™i componente, dar, de fapt, dacă nu cererea prea mult, acesta poate fi partenerul tau de incredere. Estetica este similara cu notebook-urile ultra-subtiri ale momentului, cu o greutate de doar 1,5 kg si o grosime de 7 milimetri. De la display-ul sau este foarte bine facut special pentru cadrele mici: are o diagonala de 14 inch, iar rezolutia este Full HD. Procesorul in acest caz este un Procesor Intel Celeron N3350 cu 8GB de MEMORIE RAM si o placa video de 128GB SSD si Intel HD Graphics 500. În rest, se vede prezența unei baterii de 38.000 mAh care garantează până la 7 ore de utilizare fără economii de energie. Deci, o mulțime de conectivitate ca un port dual USB-C, un mini port HDMI È™i apoi din nou o gaură de 3.5mm pentru căÈ™ti un slot TF pentru MicroSD, plus gaura de încărcare de încărcare clasic de proprietate.

 

Cel mai bun laptop pentru elevii din zona mid-range (mai puțin de 1000 de euro)

Notebook-urile din zona mid-range sunt cele mai destinate studenților, deoarece adesea nu sunt prea scumpe È™i sunt în acelaÈ™i timp capabile să desfăÈ™oare în siguranță toate activitățile necesare. Pentru tânărul clasic, fără prea multă disponibilitate economică, aceste modele pot fi o mană cerească.

MSI Modern 15 A11M-217XIT

In questa fascia di prezzo maggiore invece parto con il segnalarti un ottimo prodotto di MSI ossia nello specifico MSI Modern 15 A11M-217XIT che dalla sua possiede non solo un’ottima scheda tecnica ma anche e soprattutto un design moderno e giovanile capace sicuramente di catturare la tua attenzione se sei uno studente. A livello tecnico il notebook è davvero nuovo visto che è in possesso di un processore Intel Core i5-1135G7 ossia di ultimissima generazione a cui viene associato un quantitativo di 8 GB di RAM e un SSD M.2 PCIe da 512 GB. A livello di display monta un pannello da 15,6 pollici con risoluzione Full HD che ti permetterà di vedere e seguire ogni tipo di contenuto che sia esso per lavoro o per intrattenimento come un film o una serie TV. Utile poi la presenza della tecnologia True Color di MSI che permette di modificare le modalità di visione dello schermo in base all’uso. Ci sono porte USB-C di ultima generazione, HDMI, lettore SD mentre il peso è di 1,6 kg, con uno spessore di soli 16,9mm.

BMAX Y13 Putere

Tablet con tastiera

Nu este un brand bine-cunoscut, dar produsul este într-adevăr o alternativă excelentă la cele mai renumite mai ales dacă doriți ceva similar cu ultrabooks È™i cu un preț foarte competitiv. Vorbesc în mod clar de BMax Y13 Power un notebook cu un stil de invidiat È™i similare cu Apple diverse MacBooks. Aici fiÈ™a de date vorbeÈ™te despre un ecran de 13,3 inchi, dar cu rezoluție Full HD È™i, prin urmare, capabil să fie foarte portabil, dar, de asemenea, la fel de bun în vizualizarea oricărui conținut. Procesorul pe care îl deține este un Intel Core M7 6Y75 cu 8 GB È™i un SSD de 256 GB, care va fi suficient pentru utilizarea studenților. Există un trackpad mare, precum È™i o tastatură iluminată complet în limba italiană. Și apoi, din nou, prezența porturilor USB-C, precum È™i o baterie care vă garantează cel puțin 10 ore la o singură încărcare. Și nu uitați Windows 10 ca sistemul de operare deja prezent È™i preinstalat.

HP 250 G7

Foarte interesant pentru studio acest HP 250 G7 care nu poate te-a lovit pentru designul său oarecum gros È™i cu coajă de policarbonat, dar, de fapt, are un procesor de a zecea generație, precum È™i unele aspecte foarte interesante. Pornesc de la display care este un clasic de 15.6 inch cu rezolutie HD, dar cu un strat anti-orbire. Procesorul este un Procesor Intel Core i5-1035G1 cu 8GB de MEMORIE RAM DDR4 si un SSD M.2 de 500GB. Windows 10 este în versiunea Professional È™i apoi veți găsi, de asemenea, conectivitatea gata pentru a vă face să vă conectați orice accesoriu. Există, de asemenea, o cameră HP TrueVision HD È™i o tastatură largă È™i confortabilă, cu o tastatură numerică extinsă.

Acer Swift 3 SF314-59-79ZH

Acer Swift 3 SF314-59-79ZH este un notebook destul de scump, dar din prezența sa vede prezența unui procesor foarte puternic de ultimă generație, precum È™i un compartiment tehnic important între RAM È™i SSD. Între timp, È™tiu că panoul veți găsi aici este un 14-inch È™i acest lucru vă va permite să aibă vedere bună pentru conținutul, dar, de asemenea, posibilitatea de a lua întotdeauna cu tine într-un rucsac sau sac, chiar nu prea mare. Panoul este un LCD LED IPS la rezoluție Full HD de bună calitate. Procesorul, asa am mentionat, este puternic si este un Procesor Intel Core i7-1165G7 cu 8GB DDR4 si un SSD de 512GB. În plus față de aceasta, veți găsi, de asemenea, o tastatură full backlit, apoi un trackpad larg pentru gesturi pe Windows 10 Pro (deja pre-instalat) È™i apoi multe alte porturi pentru conectivitate: Thunderbolt, USB-C È™i încă HDMI. Bateria? Excelent pentru utilizarea continuă de peste 12 ore.

HP 15s-fq1034nl

HP 15s-fq1034nl este un notebook care este cu siguranță de bază în design, dar bine făcut, construcție solidă È™i mai presus de toate un sector tehnic de o anumită valoare, care vă va permite să lucreze la tot ce vrei în timpul studiilor. Sa sistim ca procesorul este un Procesor Intel Core i7-1065G7 si ca memoria RAM este de 8 GB, in timp ce pentru stocare veti gasi un SSD de 512 GB. La toate acestea se adaugă un panou de 15.6-inch de tip IPS LCD, dar cu o luminozitate bună de 250 nits. În plus față de aceasta există o baterie care va face ultima pentru o