loading
Cel mai bun notebook ASUS: Ghid de cumpărare

Căutați un blocnotes pentru muncă sau utilizare de zi cu zi. Vrei o calitate decentă, dar, în același timp, nu sunt dispuși să-și petreacă întregul capital pe achiziționarea sa. Sau vă place să joace cele mai recente titluri de pe piață și aveți nevoie de o mașină puternică și cu o placă video high-end. În toate aceste cazuri, o alegere deosebit de bună poate fi cea a unui notebook ASUS.

ASUS este una dintre cele mai active companii de pe piața notebook-urilor, printre puținele care oferă computere care sunt cu adevărat potrivite pentru fiecare gamă de prețuri și pentru fiecare tip de utilizator. În gama sa de produse conține nenumărate modele de laptop împărțite în șase familii principale, șapte dacă includem și în 2-în-1. Pornim de la gama economică, până la modele care costă și mii de euro.

Alegerea unui laptop depinde de numeroase variabile, toate dictate de gusturile dumneavoastră și munca personală, de agrement sau de agrement nevoile. Înainte de a vă recomanda ce model puteți lua în considerare cumpărarea, atunci, eu prefer să vă dau o smattering despre caracteristicile de care aveți nevoie pentru a analiza pentru a nu face greșeli atunci când aleg, și să cumpere dreptul de notebook ASUS pentru tine.

Despre ASUS

Notebook Asus

Dacă sunteți un client loial, veți ști deja: ASUS este o companie taiwaneză cu sediul în Taipei. Acesta a devenit celebru inițial cu placi de baza PC, dar în timp extins portofoliul său de produse cu plăci video, unități optice, smartphone-uri, full și all-in-one sisteme desktop, case de calculatoare, aparate de rețea, periferice PC și, desigur, chiar laptop-uri.

Compania a fost fondată în 1989 în mâinile lui TH Tung, Ted Hsi, Wayne Hsieh și MT Liao, cu alegerea numelui derivat din PegasUS, un cal bine-cunoscut în mitologia greacă, și As și Us, care tradus din limba engleză înseamnă "ca noi" sau "ca în Sua". Cele două cuvinte pot fi, de asemenea, înțelese ca inițialele Asiei și SUA. Compania este condusă acum de Samson Hu și S.Y. Hsu, ambii DIRECTORI EXECUTIVI de la 1 ianuarie 2019.

Să alegeți un notebook ASUS

ASUS produce o multitudine de laptopuri,împărțite în diferite familii și categorii de produse. Mai întâi de toate, trebuie să determinați ce fel de computer aveți nevoie, bugetul de cheltuieli și care va fi utilizarea sa preconizată, inclusiv – de exemplu – multimedia, office și gaming. În acest context, puteți alege laptop-ul pe baza caracteristicilor tehnice (voi explica mai târziu ce sa ma uit).

Mai jos am propune în schimb ceea ce sunt în prezent diferite familii de notebook-uri ASUS.

  • ASUS ChromeBook: O familie de laptopuri low-cost echipate cu ChromeOS, sistemul de operare Google bazat pe browser.
  • ASUS VivoBook: care include laptopuri în general mai ieftine, potrivite atât pentru studiu, cât și pentru muncă.
  • ASUS ZenBook: ultrabook-uri ultra subțiri și puternice, în medie mai scumpe decât VivoBooks, în partea de sus a gamei ASUS.
  • ASUS Gaming: Laptopuri extrem de puternice dedicate exclusiv jocurilor. Există două subfamilii în această categorie: ROG,Republic of Gamers și TUF (The Ultimate Force). Familia Asus ROG este cea mai răspândită dintre cele ale producătorului și, la rândul său, este împărțită în două subfamilii mai mici: Zephyrus și Strix. Mașinile Zephyrus sunt recomandate pentru streamere, creatori și gameri care doresc să joace, dar au grijă și de crearea de conținut susținut de o suită rapidă și funcțională. În timp ce notebook-urile ASUS Strix sunt recomandate jucătorilor e-Sports care caută avantajul competitiv al graficii întotdeauna netede și al unei rate de cadre optimizate. Familia TUF oferă notebook-uri cu afișaje cu rate de reîmprospătare ultra-ridicate și plăci video de mare putere. Acestea sunt mașini strict recomandate pentru gameri să se bucure de fiecare joc în cel mai bun mod posibil.

La aceste familii de notebook-uri trebuie să se adauge modelele Flip,care sunt caracterizate prin balamale speciale care vă permit să rotiți afișajul pentru a utiliza dispozitivul în diferite moduri de utilizare, chiar și ca și ar fi o tabletă datorită matricei tactile a ecranului. În cele din urmă avem, de asemenea, familia Transformer,constând din 2-în-1, care vă permit să separe ecranul de la tastatură și să-l utilizați ca o tabletă.

Notebook Asus

 

Monitor, dimensiune, rezoluție

Acum vă voi explica care sunt caracteristicile de respectat atunci când alegeți. Mai întâi luați în considerare diagonala ecranului și rezoluția maximă acceptată. De obicei, modelele de la 10 la 12 inci sunt cele mai compacte, și, prin urmare, transportabile. Adesea este 2-în-1 sau convertibile cu puteri de calcul nu foarte mari. Apoi găsim modele de la 13 la 14 inci,ușor de transportat și de obicei cu performanțe satisfăcătoare.

Cel mai popular standard de pe piață este notebook-urile cu diagonală de 15 inchi: acestea nu sunt compacte, dar nici măcar mari, și pot integra atât hardware-ul low-end, cât și hardware-ul high-end. În cele din urmă avem modele de 17-inch și mai mult-inch,adesea menționate ca înlocuiri desktop, deoarece acestea sunt foarte voluminoase și dificil de transportat. Datorită dimensiunii lor, ei pot integra hardware-ul foarte puternic și, mai exact, pot înlocui un desktop real.

Cele mai frecvent utilizate rezoluții din această categorie de produse sunt: HDegal cu 1280×720 pixeli sau 1366×768 pixeli; full HD,egal cu 1920×1080 pixeli; 2K Quad HD,egal cu 2560×1440 pixeli; și în cele din urmă 4K Ultra HD,care contează 3840×2160 pixeli. Unele modele pot avea, de asemenea, ecranul tactil,adică un ecran sensibil la atingere.

Procesor

Procesorul, numit și CPU, este utilizat pentru a efectua sarcinile care urmează să fie efectuate. Determină puterea unui computer, care se măsoară prin frecvența sa de funcționare GHz. Procesoarele au de obicei mai multe nuclee, unități de calcul separate care vă permit să efectuați mai multe operațiuni în același timp, reducând timpul necesar pentru a le realiza. Cele mai populare procesoare de pe notebook-uri sunt de la Intel și AMD.

Notebook Asus

Cele mai populare sunt intel core i3 și core i5,mid-to-low și mid-range, care sunt în contrast cu AMD cu modelele din seria A. Chiar mai ieftine sunt procesoarele Intel Atom, Celeron și Pentium, sau AMD E-Series. În cele din urmă mai mare, cu toate acestea, avem Intel Core i7 și AMD Ryzen,în timp ce Intel Core m sunt întotdeauna high-end, dar sunt caracterizate în cea mai mare parte prin consum redus de energie, nu de putere.

 

Placă video

Dacă sunteți un gamer, atunci ceea ce ar trebui să vă intereseze în primul rând este prezența unei plăci video dedicate. Toate computerele au o placă video - de asemenea, numit GPU - dar este, de obicei, situat integrat în același pachet ca procesorul. Modelele cu plăci video dedicate pot calcula grafica mai rapid și sunt de obicei produse de nVidia și AMD.

Notebook Asus

 

Amintiri

Memoria RAM este memoria utilizată de aplicațiile și serviciile care rulează sistemul de operare la un anumit moment. Cu cât este instalată mai multă memorie RAM, cu atât computerul este mai capabil să efectueze un număr mare de operațiuni în același timp. Computerele cu memorie RAM multiplă sunt de obicei mai receptive și mai rapide la încărcarea aplicațiilor, mai ales atunci când multe sunt deschise. Nu merge sub 4 GB,dar dacă sunteți un utilizator exigent am recomanda cel puțin 8GB de RAM.

Stocarea este memorie de stocare, astfel încât să putețisalva permanent fișierele, muzica, documentele, sistemul de operare și aplicațiile instalate. Spre deosebire de MEMORIA RAM, care se șterge imediat ce închideți computerul, datele de stocare rămân întotdeauna disponibile. Pe piață puteți găsi hard-disk-uri mecanice (HDD-uri),lent, ieftin și foarte fiabil; și SSD-uri,mai rapid și mai silențios.

Există ambele SSD-uri pe platforma SATA,precum și pe platforma PCIe. Acestea din urmă sunt chiar mai performante, în timp ce în cele din urmă avem amintiri eMMCC, care sunt ssd mai lent, dar ușor mai repede decât HDD-uri.

 

Baterii

Bateria este fundamentală într-un laptop,componenta care vă permite să utilizați funcționalitatea sa chiar și atunci când nu sunteți în casă sau nu se poate conecta la priza electrică. Capacitatea sa este măsurată în miliampereora (mAh),și se poate baza pe un număr de celule care nu este întotdeauna același. Cu cât numărul este mai mare, cu atât autonomia laptopului este mai mare, ceea ce depinde însă mai ales de modul în care este utilizat de fiecare dată. Dacă sunteți în căutarea unui notebook care se concentrează pe autonomie, ASUS oferă ChromeBook-urioptimizate pentru a rezista până la 10 ore. Cu toate acestea, ei sacrifică software-ul, abandonând Windows în favoarea sistemului de operare Chrome mai ușoare.

Conectivitate

Notebook Asus

Fiind "portabil" un notebook ASUS are de obicei tehnologii pentru a fi conectat la periferice externe. Printre solutiile de conectivitate fizica avem porturi USB,de tip A cele traditionale si de tip C cele reversibile, mai moderne si adesea mai rapide. Viteza este indicată de standard: a doua generație USB 3.1 se transferă la un maxim de 1250 MB/s, prima generație se oprește la 625 MB/s, în timp ce usb 3.0 nu depășește 60 MB/s.

Notebook Asus

Vă puteți conecta notebook-ul la o rețea de cablu Ethernet (100Mbps Fast, 1000Mbps Gigabit sunt cele mai populare standarde), iar apoi găsim HDMI, DisplayPort, DVI și VGA pentru a conecta laptopul la un monitor extern. Pe partea frontală wireless găsim Wi-Fi 802.11n sau wi-fi 802.11ac mai rapid,chiar dual-band atunci când benzile de 2.4GHz și 5GHz sunt acceptate. și nu puteți pierde Bluetooth,adesea folosit pentru conectarea perifericelor.

 

Alte caracteristici

Un laptop nu poate pierde tastatura, caretrebuie să fie de bună calitate și nu flex în timpul utilizării mai ales dacă scrieți adesea documente cu computerul. Aspectul,adică dispunerea cheilor, poate fi diferit de cel utilizat în Italia (QWERTY). Pe unele modele de import puteți găsi QWERTZ (Germania) sau AZERTY (Franța) tastaturi. Ele pot avea (separate) sau backlit chei insula (în special pe modele mai scumpe).

Laptopurile au uneori un player optic (DVD sau Blu-Ray), cititorde carduri sau senzor de amprentă pentru autentificare în Windows 10. În timpul achiziției, luați în considerare, de asemenea, materialele cu care corpul este construit: multe modele economice fac uz de policarbonat, în timp ce dispozitivele high-end utilizează diferite aliaje metalice care oferă un aspect estetic mai bun și o rezistență mai mare în timp.

 

Sistem de operare

Aproape toate notebook-urile ASUS sunt vândute cu sistemul de operare Windows 10,cu rare excepții. Este în mod clar imposibil de a găsi macOS, deoarece este instalat doar pe Mac-urile Apple, în timp ce unele modele - așa v-am spus mai sus - integra Chrome OS,sistemul de operare Google cu care puteți utiliza aplicațiile disponibile pe Google Play Store de Android.

 

Ce notebook ASUS să cumpere

Nu e ușor să alegi cu toate aceste lucruri de ținut minte, nu? Atunci permiteți-mi să vă ajut să descoperiți cele mai interesante notebook-uri ASUS ale momentului. Sunt sigur că veți găsi pe cineva potrivit atât pentru munca ta și nevoile de petrecere a timpului liber. Inițial, ASUS a propus pe piață multe modele care au fost rafinate de-a lungul timpului pentru a oferi aproape un singur exponent pentru fiecare familie cu versiunile sale Flip, Slim sau Enhanced. Aici sunt cele mai bune împărțite de familieȚ

 

Notebook-ul Migliore ASUS ChromeBook

Asus ChromeBook C423 și C425


Cu o dimensiune foarte mică, Asus ChromeBook C423 este un notebook bazat pe Sistemul de operare Chrome și adoptă procesorul Intel Celeron N3350 (sau N4200 în versiunea îmbunătățită). Ecranul are o rezolutie Full HD de 14" si este vandut cu 4 GB de MEMORIE RAM, in timp ce gama este de 10 ore. În schimb, pe memoria internă frontală există doar 64 GB eMMMIC. Este un computer compact, care promovează practic, mai degrabă decât locul de muncă. Dacă sunteți în căutarea unui notebook ASUS pentru a rula programe grafice și de lucru vă sfătuiesc împotriva ei, dar dacă doriți o mașină practică și ușoară (doar 1.2 Kg) pentru a lua cu tine în orice moment ar putea fi o soluție bună.

 

Dacă doriți, există, de asemenea, modelul Asus ChromeBook C425, care are procesor Intel Core i5, mult mai bine decât cea a notebook-urilor anterioare și 128 GB de memorie internă. Puteți găsi mai multe informații detaliate pe site-ul web al producătorului.

Asus ChromeBook Flip


Asus Chromebook Flip C433 este versiunea convertibilă a Chromebookului cu balamaua ErgoLift care vă permite să rotiți ecranul până la 360 de grade. Acest model este, de asemenea, caracterizat de sistemul de operare Google Chrome, dar are un ecran tactil de 14" și Full HD în corpul unui 13", realizat din aluminiu și cu rame foarte subțiri. Sub carcasa unui procesor Intel Core m3-8100Y de 1.1 GHz functioneaza excelent datorita impingerii a 8 GB de RAM si 128G eMMMIC de memorie interna. Este un PC potrivit pentru navigarea zilnică în rețea. Acesta nu este proiectat pentru a lucra, dar dacă sunteți în căutarea pentru o mașină de bază cu versatilitate maximă poate fi pentru tine. Puteți găsi mai multe informații pe site-ul web al producătorului.

Există, deasemenea, Asus Chromebook Flip C434, versiunea puțin mai mare a acestui PC și montat un procesor Intel Core i5-8200Y 1.3 GHz.

 

Migliore notebook ASUS VivoBook

Asus VivoBook 15


Asus VivoBook 15 este practic singurul exponent rămas din notebook-urile familiei VivoBook. Integrează un procesor de la Intel Core i5-1135G7 la puternicul Intel Core i7-1165G7, în funcție de modelul pe care îl alegeți. Ecranul este întotdeauna de 15,6" anti-orbire și Full HD, în timp ce placa grafică se schimbă de la o placă intel UHD de bază pentru a ajunge la NVIDIA GeForce MX330 cu 2 GB de MEMORIE RAM DEDICATĂ GDDR5. Memoria RAM variază de la 4 la 8 GB DDR4 (extensibil până la 16 GB), iar spațiul de stocare intern poate fi de 256 sau 512 GB, ambele SSD-uri. Acesta nu este singurul, cu toate acestea, pentru că cu dual de stocare este posibil să se integreze până la 1 TB de hard disk. Sistemul de operare instalat este Windows 10 Pro care datorita hardware-ului tehnic se transforma frumos si este perfect vazut pe ecranul Nano-Edge, practic fara margini. Acest computer este, de asemenea, proiectat pentru a fi transportat fără efort (de fapt, cântărește doar 1,7 kg) și are o grosime de numai 18,6 mm. Modelele recomandate de mai jos oferă diferite configurații (care includ și placa video NVidia GTX1050), aici veți găsi informațiile de pe site-ul oficial ASUS.

De asemenea, pe site-ul ASUS puteti gasi si seria VivoBook S,o versiune scala a modelului de baza VivoBook care ofera o combinatie perfecta de stil, confort si productivitate. Proiectat pentru cei care nu caută ce este mai bun, dar doresc o mașină la jumătatea distanței dintre un ChromeBook și un VivoBook.

Asus VivoBook Flip


Asus VivoBook Flip,la fel ca în cazul ChromeBook-urilor, este versiunea convertibilă a modelului VivoBook, echipată întotdeauna cu o balama care poate fi rotită până la 360 de grade pentru a utiliza notebook-ul ca tabletă. Cu toate acestea, sectorul hardware este diferit de clasicul VivoBook si aici veti gasi procesorul AMD Ryzen 5 4500U sustinut de 4 GB de memorie RAM si ssd de stocare care variaza intotdeauna intre 256 sau 512 GB in functie de model. În acest caz, sistemul de operare și Windows 10 Home și ecranul este un ecran tactil Full HD de 14". Un VivoBook dedicat practicitatii maxime, conceput pentru cei care nu vor sa fie mereu prinsi in cuie la birou.

 

Cel mai bun notebook ASUS ZenBook

ASUS Zenbook 14 UX425


Corp ultra compact și performanță de top. Acestea sunt cuvintele cheie alemodelului Asus Zenbook UX425,care cantareste doar peste un kilogram si ofera un ecran full HD anti-orbire de 14" si nano-edge (practic fara margini). Sub carcasa de aluminiu bate un procesor Intel Core i7-1165G7 de generatia a 11-a, 16GB de MEMORIE RAM si un SSD de 512GB. Placa video este un intel iris Xe dedicat, in timp ce ca sistem de operare exista Windows 10 preinstalat. Tastatura numerică digitală încorporată în mouse pad și balamaua ErgoLift ridicată ergonomic fac ca experiența de tastare să fie perfectă pentru toate tipurile de utilizare.

ASUS ZenBook Flip


Versiunea flip a notebook-ului ZenBook ultra-compact, cu rame reduse la os si balamaua practica care o face decapotabila la 360 de grade, este de asemenea inevitabila. In modelul recomandat(asus ZenBook UX363)veti gasi un ecran tactil IPS de buna calitate cu diagonala de 13,3" la rezolutie Full HD si finisaj anti-orbire. Acesta vine cu un procesor Intel i5-1135G7, 8GB DDR4 și 512GB de SSD. Tastatura este iluminată din spate, corpul este complet din aluminiu, foarte ușor și montează un sistem de operare Windows 10.

 

Daca preferati puteti arunca o privire si la cel mai recentmodeloferit pe site-ul producatorului, Asus ZenBook Flip S,care schimba procesorul in intel core i7-1165G7, ajunge la 16 GB de MEMORIE RAM si ofera 1 TB de spatiu de stocare SSD. Toate acestea sunt acceptate de ecranul tactil OLED de 13,3" la rezoluție 4K Ultra HD.

ASUS ZenBook Duo


Modelul ZenBook Duoeste de asemenea foarte interesant, caracterizat de ASUS ScreenPad integrat deasupra tastaturii care functioneaza in combinatie cu ecranul principal Full HD de 14". Deși tastatura este apăsată, există, de asemenea, touchpad-ul clasic care înlocuiește tastatura numerică din dreapta. Cu toate acestea, acest notebook ASUS nu este optimizat doar perfect la nivel de design, ci și la nivel hardware cu procesorul Intel Core i5 de generația a zecea, 8 GB de RAM, 512 GB de spațiu de stocare SSD și Windows 10 Home preinstalat.

 

Cel mai bun notebook asus gaming (ROG și TUF)

ASUS ROG Zephyrus S17

Asus ROG Zephyrus S17 este un computer conceput exclusiv și exclusiv pentru jocuri și crearea de conținut. O mașină capabilă să elimine multe satisfacții, cu condiția, desigur, că acceptă prețul său foarte ridicat. În acest model veți găsi hardware foarte căutat: procesor Intel Core i7-10875H, GDDR6 32GB RAM, placă video NVIDIA GeForce RTX 2080 S cu 8GB de memorie RAM dedicată GDDR6 și o rezoluție Full HD mare de 17,3" cu un spațiu de stocare TB SSD și Preinstalat Windows Home. Așa am spus o mașină scumpă, dar capabil să dureze în timp.

 

ASUS ROG Strix G15


Pe de altă parte, cele mai bune mașini cu valoare calitate-preț sunt reprezentate de cele două modele ale modelului Asus ROG Strix G15: ambele au un ecran Full HD de 15,6", 16GB RAM DDR4, 512GB spațiu de stocare SSD și placa video NVIDIA GeForce RTX2060 cu 6GB dedicat. Cu toate acestea, se schimbă procesorul de la Intel Core i7-10750H la i7-10870H, o mare diferență nu numai în hardware, dar, de asemenea, în preț și performanță. Pe partea din față a sistemului de operare există în schimb foarte dovedit Windows 10 Home care efectuează activitatea sa excelent pe ecran Ultra-receptiv.

 

ASUS TUF Gaming A15


Asus TUF Gaming A15 beneficiază de un design foarte special, cu tastatura similară cu cele exclusive pentru jucătorii care au tastele aranjate ușor diferit de cele clasice. Acest produs utilizează un procesor octa-core AMD Ryzen 7 4800H (la același nivel cu i-7-ul Intel de înțeles), un GPU GTX 1660 Ti și un ecran cu rezoluție Full HD de 15,6". Este un computer născut pentru a juca, dar care oferă performanțe excelente, chiar și cu alte misiuni. Tastatura este iluminat din spate și tastele WASD, cele mai utilizate pe jocuri video (în special first person shooters, FPS) sunt evidențiate.